Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهمترین مزیت شبکه ملی اطلاعات، تبدیل شدن ایران به قدرت اطلاعاتی در منطقه است. مزایای دیگر شبکه ملی اطلاعات در این گزارش بدان پرداخته می شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شبکه ملی اطلاعات را می توان یکی از فرصت های جمهوری اسلامی ایران در عرصه حکمرانی فضای مجازی و مقابله با تهدیدات این عرصه دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه ملی اطلاعات در یک نگاه کلی، همان اینترنت با مدیریت داخلی است که همه استانداردهای امنیتی، فرهنگی و فنی در آن رعایت شده است؛ یعنی همه اطلاعات و ارتباطات، کارها، خریدها، بازی ها در یک شبکه داخلی، مدیریت و حفاظت می شود.

تعاریف مختلفی از شبکه ملی اطلاعات شده است؛ برای نمونه شبکه ملی اطلاعات این گونه تعریف شده است: «شبکه ملی اطلاعات کشور، شبکه ای مبتنی بر قرارداد اینترنت به همراه سوئیچ ها و مسیریاب ها و مراکز داده است به صورتی که در خواست های دسترسی داخلی و اخذ اطلاعاتی که در مراکز داده داخلی نگهداری می شوند به هیچ وجه از طریق خارج کشور مسیریابی نشود و امکان ایجاد شبکه های اینترانت و خصوصی و امن داخلی در آن فراهم شود.»

همچنین در تعریف دیگر آمده است: شبکه ملی اطلاعات مجموعه پهنای باند ردوبدل شده داخل کشور و داده های تبادل شده با پهنای باند خارجی است بدین معنا که در شبکه ملی اطلاعات همانند دیگر شبکه های داخلی برای ارتباط کاربر با سرویس های داخلی، دیتا از کشور، استان یا حتی شهر کاربر مورد نظر خارج نمی شود و ضمن ارتباط سریع و با کیفیت تر، هزینه را برای کاربران، شرکت های ارائه دهنده سرویس و شرکت های ایجاد کننده زیرساخت های ارتباطی، بسیار کاهش می دهد.

اما در تعریف ساده و روان شبکه ملی اطلاعات را می توان این چنین تعریف کرد: «شبکه ملی اطلاعات یعنی برقراری ارتباطات و ارائه خدمات در فضای مجازی به شکل ارزان، پرسرعت، امن و سالم. در حقیقت این شبکه باید بتواند نیازهای واقعی و مشروع مردم را در بستری پرسرعت، قیمتی پایین، امنیتی جامع و پایدار و در عین برخورداری از بالاترین حد سلامت، پاسخگوی نیازهای مشروع مردم در فضای مجازی باشد و زمینه ارتباط کاربران ایرانی با یکدیگر را از بستر داخلی و ارتباط با خارج از کشور را از بستر بین الملل مهیا کند.»

راه اندازی شبکه ملی اطلاعات دارای مزایای مختلف است که این مزایا بر هیچ فرد آگاهی پوشیده نیست. در اینجا به شش مزیت از مزایای شبکه ملی اطلاعات اشاره می شود:

مزیت اول: با تشکیل ابر اطلاعات و استفاده هوشمندانه از اینترنت بین الملل، شرکت ها سرورهای خود را به داخل کشور منتقل می کنند؛ زیرا هم از جهت قیمت و هم از جهت سرعت کاملا به سود آنان است. این موضوع به همین نسبت برای مصرف کننده داخلی با مزیت قیمت و سرعت همراه خواهد بود.

مزیت دوم: بین قیمت اینترنت بین الملل و ترافیک داخلی تفاوت وجود دارد. بدین معنا که اینترنت بین الملل با همین قیمت و ترافیک داخلی با یک دهم قیمت فعلی عرضه خواهد شد. این تفاوت فاحش قیمت موجب می شود کاربران غالب نیازمندی های خود را با سرویس های خوب داخلی برطرف سازند و سرویس های خارجی با کاهش استفاده کاربران مواجه شود.

مزیت سوم: شرکت های ارائه دهنده خدمات، با توجه به افزایش فراوان سود حاصل از مراجعه کاربران داخلی، ملزم به رعایت پیوست فرهنگی می شوند، به این معنا که حق ندارند محتوای ناسالم و یا هر محتوایی که با فرهنگ اسلامی ایرانی در تعارض است، نگهداری و در اختیار کاربران قرار دهند. در صورت تخلف، به راحتی با دیگر شرکت ها جایگزین می شوند.

مزیت چهارم: به علت استفاده هوشمندانه از اینترنت، نرم افزار پالایه کشور، به جای حالت منفعلانه فعلی، فعال خواهند بود؛ زیرا بررسی محتوای وارد شده به کشور به علت مدیریت هوشمند آسان شده و محتوای ذخیره شده در سرورهای داخلی نیز به راحتی قابل پالایش خواهند بود.

مزیت پنجم: با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات می توان با شرکت های معروفی مانند گوگل مذاکره کرد؛ زیرا قبل از این گفتگو با چنین شرکت هایی اصلا عقلانی نبود و مزیت ها به سود این شرکت ها بود. با تحقق شبکه ملی اطلاعات وضعیت این شرکت ها مانند چین خواهد شد؛ به عنوان نمونه گوگل هر ساله قرارداد فعالیت خود را در چین تمدید نموده و متعهد است که تمامی قوانین چین را مراعات و مطابق سیاست های چین اقدام به فعالیت کند.

در این صورت، به راحتی می توان مانع پخش فیلمی خصوصی از یک ایرانی در شبکه های اجتماعی مانند یوتیوب شد و یا از توزیع محتواهای موهن نسبت به دین ممانعت به عمل آورد. این کار ارزشمند، عقلانی و پرسود چندین سال است که به تأخیر افتاده و بار زحمت را به دوش خانواده ها و فرزندانشان انداخته است.

مزیت ششم: راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، جمهوری اسلامی ایران را تبدیل به مرکز تبادل اطلاعات منطقه خواهد کرد و این مساله در اقتدار و امنیت جمهوری اسلامی نقش موثر را ایفا خواهد کرد.

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در چین از چه زمانی آغاز شد؟فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| راه مقابله با انحصارگرایی آمریکا در اینترنت، استقلال در فضای مجازی است/ نگرانی آمریکایی ها از راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در ایران«فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟»|نفوذ جریان معاند به شبکه های داخلی اینترنت/ ضرورت تحقیق و تفحص از وزارت ارتباطات

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس راه اندازی شبکه ملی اطلاعات شبکه ملی اطلاعات تهدید یا فرصت فضای مجازی بین الملل شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۱۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دیوان عالی کشور گفت: فضای مجازی یکی از بسترهای مقابله دشمن با ارزش‌های اسلامی است

به گزارش خبرآنلاین، رئیس دیوان عالی کشور گفت: در حال حاضر یکی از جلوه‌های جهاد فی سبیل‌الله این است که انسان بتواند در فضای مجازی به نبرد با تبلیغات مسموم دشمن بپردازد.

میزان در خبری نوشت: حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیئت عمومی که با حضور قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور برگزار شد، با اشاره به حدیثی از رسول اکرم (ص) در باب جهاد با جان و شهادت فی سبیل الله اظهار کرد: «کل حسنات بنی آدم تحصی‌ها الملائکة الا حسنات المجاهدین فانهم یعجزون عن علم ثواب‌ها» یعنی ملائک اندازه‌ ثواب تمام حسنات بنی آدم را می‌دانند مگر ثواب حسنات مجاهدان را که قادر به شمارش آن نبوده و چنین علمی ندارند.

وی تصریح کرد: مجاهدین فی سبیل‌الله حسناتی دارند و جایگاهشان به گونه‌ای است که فرشتگان عاجزند از آگاهی به اینکه ثواب و اجر آنان چقدر است.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: امیرالمؤمنین (ع) نیز در بیان مراتب و انواع جهاد فی سبیل الله می‌فرمایند: «الله الله فی الجهاد باموالکم و انفسکم و السنتکم» یعنی مردم شما را به خدا، شما را به خدا سوگند درباره‌ی جهاد با مالتان و جانتان و زبانتان.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری با بیان اینکه امروز فضای مجازی یکی از بسترهای مقابله دشمن با مبانی و ارزش‌های اسلامی و به دنبال سوءاستفاده در ضربه به اسلام، آموزه‌های دینی و انقلاب است، گفت: دشمنان امروزه از فضای مجازی برای تحقق خواسته‌های نامشروع خود استفاده و با سرمایه‌گذاری در این زمینه سعی در تخریب باورهای دینی و اخلاقی مردم دارند، لذا در حال حاضر یکی از جلوه‌های جهاد فی سبیل الله این است که انسان بتواند در این فضا به نبرد با تبلیغات دشمن بپردازد.

وی ادامه داد: در این مقطع زمانی جهاد فی سبیل الله و حفظ این نظام الهی بر همه ما واجب است و اگر در این زمینه کوتاهی کنیم عندالله مسئولیم. امروز جهاد تنها مبارزه تن به تن نیست بلکه در فضای مجازی باید از ارزش‌های والای امت اسلامی دفاع کنیم.

رئیس دیوان عالی کشور افزود: قضات شریف با قلم خود می‌توانند در زمره مجاهدان فی سبیل الله و در عرصه جهاد تاثیرگذار باشند و از طریق احقاق حقوق مراجعان، پاسخگویی توأم با گشاده رویی و تکریم به ارباب رجوع و صدور حکم عادلانه در این مسیر نقش آفرین باشند.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری در پایان با اشاره به اقدامات اخیر رژیم غاصب صهیونیستی در حمله به رفح خاطرنشان کرد: جنایات صهیونیست‌ها در غزه و رفح با پشتیبانی آمریکا، تقابل با اسلام است و این رژیم به خوبی نشان داد که به هیچ یک از ارزش‌های دینی، اخلاقی و حتی شرف انسانی پایبند نیست و به زودی مضمحل و نابود خواهد شد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904227

دیگر خبرها

  • چرا بعضی از چهره های سیاسی کشور ، استفاده از سلاح هسته ای را مطرح می کنند؟
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • رئیس دیوان عالی کشور گفت: فضای مجازی یکی از بسترهای مقابله دشمن با ارزش‌های اسلامی است
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام
  • رئیس دیوان عالی کشور : در فضای مجازی باید از ارزش های اسلامی دفاع کنیم
  • در فضای مجازی باید از ارزش‌های اسلامی دفاع کنیم
  • قوانین جدید استفاده دانشجویان از شبکه‌های مجازی اعلام شد
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • حکم محمود مهرابی قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین