Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، بیست و نهمین روز از ماه اکتبر مصادف با هفتم آبان ماه را به مناسبت ارسال اولین پیام الکتریکی از یک رایانه در سال ۱۹۶۹ روز جهانی اینترنت نامگذاری کرده اند.

 امروزه اینترنت به یکی از اولویت های مردم، خانواده ها، دولت ها و بسیاری از کودکان و نوجوانان تبدیل شده و بسیاری از شهروندان و آحاد جامعه وقت زیادی را صرف استفاده از آن می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار این موضوعات، بسیاری از کشورها از اینترنت به عنوان ابزاری برای اعمال زور و قدرت خود بر دولت ها و جوامع استفاده می کنند و عملیات های سایبری زیادی را در سطح دنیا انجام می دهند که نمونه بارز آن را در کشور ایران و در روزهای گذشته در موضوع بنزین مشاهده کردیم.

در این بین در ایران از زمان ورود اینترنت همواره بحث ها و نظرات مختلفی درباره چگونگی استفاده از آن مطرح شده و کش و قوس های زیادی نسبت به معایب،مزایا،آسیب ها و چالش‌های آن به وجود آمده است.

شبکه ملی اطلاعات، چگونگی استفاده از این فضا در موضوعات اقتصادی، چگونگی مدیریت نوجوانان و کودکان برای استفاده از این فضا و ده ها سوال دیگر موضوعاتی است که در زمینه اینترنت در ایران مطرح است.

خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان قزوین برای بررسی چگونگی استفاده مردم ایران از اینترنت و مهمترین مزایا و معایب این پدیده، گفت و گویی را با مرتضی امیری کارشناس رسانه و مسوول سازمان فضای مجازی سپاه صاحب الامر (عج) استان قزوین ترتیب داده و از او درباره سوالات فوق پرسیده است.

ایرنا. مهمترین مزایا و معایب اینترنت چیست؟ مردم ایران از مزایای اینترنت به چه میزان استفاده می کنند؟

برکسی پوشیده نیست که با توجه به توسعه فناوری نوین و گسترش اینترنت در فضای کشور، اینترنت مزایای بسیاری زیادی برای مردم و کشور دارد، البته نمی توان از معایب آن چشم پوشی کرد و صرفا نگاه فرصت محور به قضیه داشت، در این زمینه نیاز است فرصت و تهدید را توامان نگاه کرده و برای آن چاره اندیشی نمود.

در چند سال اخیر توسعه اینترنت به ویژه اینترنت سیار یا همان تلفن همراه در کشور خیلی گسترش داشته به طوری که ضریب نفوذ اینترنت در استان بیش از ۸۵ درصد است، البته در برخی از مناطق خیلی بیشتر از این عدد می‌باشد ولی با توجه به درنظر گرفتن نقاط کوهستانی و دور افتاده این آمار به ثبت رسیده است.

مردم به وسیله همین اینترنت و فضای مجازی می توانند با نقاط مختلف جغرافیایی با بیشترین سرعت و کمترین هزینه ارتباط بگیرند که جزو مزیت های اصلی اینترنت است.

اینترنت در واقع، بانک اطلاعاتی غنی و جامعی است که به وسیله آن می توان به گنجیه ای از اطلاعات دست پیدا کرد و با استفاده از موتور جستجو می توان بسیاری از مطالب را کشف نمود.

البته نمی توان گفت تمام این اطلاعات موثق است اما بسیاری از افراد از جمله دانشجویان و محققان از این بستر استفاده کرده و کارهای خود را انجام می دهند.

امروزه بستر آموزش را می توان به عنوان یکی از مهمترین مزایای اینترنت معرفی کرد، موضوعی که در شرایط کرونایی کشور و دنیا بسیاری از دغدغه های دولتمردان را برطرف ساخت و منجر به ادامه آموزش در سطح دنیا شد.

البته کرونا هم در این زمینه بسیار نقش داشت و اگر این بیماری نبود شاید آموزش الکترونیکی در آینده نزدیک در کشور ایران شکل نمی گرفت و در واقع جزو اولویت های کشور نبود اما این ویروس باعث افزایش همت مسوولان برای تحقق آموزش الکترونیکی شد.

سرگرمی محور بودن اینترنت یکی دیگر از مزایای اینترنت است، البته فضای مجازی همین جنبه سرگرمی را دارد ولی وقتی می گوییم سرگرمی موضوعاتی مانند کسب خبر، جستجوی محتوای مدنظر، چت با دوستان، بازی و خرید را هم شامل می شود.

امروز کسب و کار اینترنتی جزو مزایای جدید اینترنت به حساب می آید که خوشبختانه در استان قزوین هم رونق گرفته و از این فضا تعداد بسیار زیادی از جوانان کسب درآمد می کنند.

تجارت الکترونیکی، خدمات پرداخت الکترونیکی، خرید بلیط قطار و هواپیما هم جزو دیگر مزایای اینترنت است.

ایرنا. از معایب اینترنت هم صحبت کنید.

سرقت هویت و اطلاعات شخصی، یکی از چالش های اصلی حوزه اینترنت به ویژه در استان قزوین است و بسیاری از پرونده ها در دادگاه ها به همین منظور تشکیل می شود.

بارها و بارها شنیده ایم که افراد مشهور، صفحه های مختلف مجازی را به نام خود تکذیب می کنند که به عنوان یکی از معایب اینترنت به حساب می آید.

نفوذ در فضای مجازی اعم از آدرس ها، شماره کارت ها و سایر اطلاعات شخصی هم در ذیل همین موضوعات است.

فعالیت بدافزارها مثل هک سامانه سوخت هوشمند، یکی از این تهدیدهایی است که در فضای اینترنت به وجود می آید و به عنوان معایب اینترنت شناخته می شود و در سراسر دنیا سابقه داشته است.

انتشار محتواهای نامناسب به ویژه برای گروه های سنی کودکان و نوجوانان با توجه به اینکه سطح بندی در فضای اینترنت کشور وجود ندارد و همه طیف های سنی از یک اینترنت استفاده می کنند، از دیگر معایب اینترنت است.

مشکلات جسمی و روحی به ویژه در دانش آموزان و ایجاد درد گردن و چشم و سایر آسیب های پزشکی، افسردگی، تنهایی و انزوا از دیگر معایب اینترنت است.

ایرنا. کمی در خصوص اینترنت ملی یا شبکه ملی اطلاعات و مزایا و معایب آن توضیح دهید؟

در چند وقت اخیر شبکه ملی اطلاعات، اینترنت ملی و شبکه ملی اینترنت به گوش مردم خورده و سوال های زیادی را در ذهن مخاطبان ایجاد کرده است.

امروز بیشتر کشورهای دنیا که فضای مجازی به عنوان یکی از زیرساخت های اصلی آنها است و به دنبال امنیت پایدار هستند، زیرساخت کشور خود را ملی کرده اند که از جمله مهمترین این کشورها می توان به چین، اتحادیه اروپا، روسیه و بسیاری از کشورهای دیگر اشاره کرد که تمامی آنها الگوهای خوبی هستند و می توان با الگوگیری از آنها این مهم را در کشور پیاده سازی کرد.

شبکه ملی اطلاعات بستر امنی را برای کشور ایجاد می کند تا بسیاری از آسیب های اینترنت در کشور برطرف و به نوعی دست کشورهای بیگانه از اطلاعات مردم قطع شود.

شبکه ملی اطلاعات قانون است و مصوبه شورای عالی فضای مجازی را دارد و باید اجرا شود ولی متاسفانه اجرایی نشده و پیوست های مختلف آن هنوز به اجرا در نیامده است.

به رغم گفته های مسوولان، در عمل در شبکه ملی اطلاعات هنوز ضعف های جدی وارد است و باید دولت اجرای آن را جزو اولویت های خود قرار دهد.

در حال حاضر اینترنت در تمامی معابر به صورت پایدار در دسترس نیست و بخش اعظمی از مراکز کوهستانی اینترنت پایدار ندارند و باید این مشکل مرتفع شود.

 یکی از خصوصیات شبکه ملی اطلاعات سی دی ان و شبکه ابری است و به وسیله آنها هم دیگر نیاز به دانلود و استفاده از حجم زیاد نیست و هم دیگر اطلاعات مردم و مخاطبان از کشور خارج نمی شود و در داخل باقی می ماند.

اگر شبکه اطلاعات راه بیفتد سرعت اینترنت چندین برابر بیشتر می شود و هزینه ها کاهش پیدا می کند و امنیت هم تا حدود زیادی تامین می شود.

دولت باید در این زمینه باید ورود جدی داشته باشد و بسیاری از نرم افزارها باید بومی شود.

ایرنا. بسیاری از مقایسه سرعت اینترنت در کشور با کشورهای توسعه یافته ابراز گلایه می کنند، وضعیت سرعت اینترنت در کشور چگونه است و آیا امکان افزایش سرعت آن وجود دارد؟

در حال حاضر سرعت اینترنت ایران نسبت به سال های گذشته خیلی پیشرفت داشته و سرعت دانلود در اینترنت موبایل ۲۶ مگابیت در ثانیه است.

میانگین جهانی این موضوع ۴۶.۷۴ مگابیت در ثانیه است و ایران با این سرعت در میان ۱۴۰ کشور رتبه ۸۳ را دارد.

البته سرعت پهنای باند اینترنت ثابت متفاوت است و بیشترین سرعت ثابت ۲۳۴ مگابیت در ثانیه بوده که در کشور ایران در حال حاضر ۱۹ مگابیت در ثانیه می‌باشد.

سرعت آپلود هم ۱۱ مگابیت در ثانیه است که در این زمینه در بین  ۱۷۵ کشور، ایران در رتبه ۱۱۳ قرار دارد.

برای افزایش سرعت راهکارهای زیادی وجود دارد که یکی از اصلی ترین آنها بومی کردن اینترنت است، بسیاری از موارد مورد نیاز در بستر فضای داخلی وجود دارد و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، سرعت را افزایش خواهد داد.

ایرنا. چگونه می توان از فضای اینترنت برای رشد اقتصادی کشور بهره گرفت؟

اقتصادی شدن اینترنت، یک موضوع جدی است که باید دولت ها حتما به آن فکر کنند.

امروز بسیاری از موضوعات در بستر اینترنت تعریف می شود و حجم اینترنت در سبد مصرف ماهانه خانوارها قرار گرفته است.

رفته رفته در کشور بحث کسب و کار اینترنت توسعه پیدا می کند و خیلی از مشاغل در این بستر رقم می خورد و سیاست گذاری دولت هم افزایش یافته است.

اقتصاد دیجیتال، رمز ارز، تولید ملی، توسعه نرم افزاری و رشد بازی های رایانه ای، کسب و کارهایی است که در این بستر رقم می خورد و در اقتصاد و تولید می تواند کمک حال باشد.

خدمات خیلی زیادی در این بستر می تواند رقم بخورد که از جمله آنها می توان به بانکداری الکترونیکی، خریدهای الکترونیکی، تجارت الکترونیک، خدمات گمرکی، بیمه و مالیات و بسیاری از خدمات دیگر اشاره کرد که در حوزه وقت و انرژی صرفه جویی به دنبال دارند.

برچسب‌ها اینترنت کسب و کارهای اینترنتی استان قزوین شبکه ملی اطلاعات شرط‌بندی اینترنتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اینترنت کسب و کارهای اینترنتی استان قزوین اینترنت کسب و کارهای اینترنتی استان قزوین شبکه ملی اطلاعات شرط بندی اینترنتی شبکه ملی اطلاعات مگابیت در ثانیه مزایای اینترنت معایب اینترنت سرعت اینترنت استان قزوین فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۳۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شما نظر بدهید / آیا با ادعای وزیر ارتباطات در مورد سرعت اینترنت موافقید؟

به نظر شما سرعت اینترنتی که استفاده می‌کنید با صحبت‌های آقای وزیر سازگار است؟ پاسخ خود را می‌توانید در انتهای همین صفحه در بخش نظرات بفرستید.

برای آن‌که سرعت اینترنت مصرفی خود را مشاهده کنید، به سایت speedtest.net بروید و دکه Go را کلیک کنید. پس از اندک‌زمانی (بسته به سرعت اینترنت شما ممکن است کمی طول بکشد) آزمون سرعت اجرا می‌شود و سرعت خط ارتباطی شما را می‌نویسد.

شما می‌توانید عدد نهایی ارائه‌شده (Download Mbps) و زمان انتظار برای اجرا شدن تست سرعت را در بخش نظرات در پایین همین صفحه بنویسید.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904359 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • ایران جز ۶ کشور دارای توانمندی ساخت تجهیزات شبکه اینترنت است
  • توسعه فیبر نوری در اولویت کاری دولت است
  • سرعت اینترنت باید روز به روز افزایش یابد
  • رئیسی: افز‌ایش سرعت اینترنت در اولویت کار دولت قرار دارد
  • ۷۰ درصد کشور تا پایان سال تحت پوشش فیبرنوری قرار می گیرند
  • وزیر ارتباطات رئیسی قرار است اینترنت را به «سرعت نور» برساند!
  • شما نظر بدهید / آیا با ادعای وزیر ارتباطات در مورد سرعت اینترنت موافقید؟
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • آموزش: چند نکته برای افزایش سرعت اینترنت
  • بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت